Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција: Незаконито решење Жагубице о суфинансирању медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 07. 2015.

Коалиција: Незаконито решење Жагубице о суфинансирању медијских пројеката

Коалиција новинарских и медијских удружења, коју чине НУНС, УНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес, указује да је одлуком о расподели средстава на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у општини Жагубица грубо прекршен Закон о јавном информисању и медијима и Правилник о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и тражи од надлежних да све неправилности у најкраћем року отклоне.

Законом и Правилником предвиђено је да право учешћа на конкурсу немају издавачи медија који се финансирају из јавних прихода. Општина Жагубица, решењем о расподели средстава за суфинансирање пројеката, које је потписао председник општине Сафет Павловић, чак 4 милиона динара, или две трећине средстава предвиђених за ову намену, доделила је медију који се не само финансира из јавних прихода него је и у посредном власништву општине.

Наиме, средства су додељена „Радио Хомољу“, чији је оснивач Културно-просветни центар „Јован Шербановић“, општинска установа која је, према  последњем расположивом Информатору на сајту општине, за 2013. годину, из буџета Жагубице у тој години финансирана са 12,5 милиона динара.

Коалиција истиче да је стручна комисија на јавном конкурсу у Жагубици оцењивала поднете пројекте, али да је од стране стручне службе општине доведена у заблуду да у случају “Радио Хомоља” не постоје законске препреке за суфинансирање пројекта.

Коалиција инсистира на томе да се у Жагубици донесе решење о расподели средстава које ће бити у свему у складу са Законом и Правилником.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси