Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Нетачна информација у изјави министра Гашића "Политици"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 05. 2015.

УНС: Нетачна информација у изјави министра Гашића "Политици"

Удружење новинара Србије (УНС) истиче да је нетачна информација у изјави коју је министар Братислав Гашић дао листу „Политика“, од петка, 22. маја (текст "Гашић: Оркестрирана кампања Бирна и Времена"), да је "директор те телевизије заменик Љиљане Смајловић у Удружењу новинара Србије". У УНС-у не постоји функција заменика председника, у овом случају Љиљане Смајловић.

Нико од руководства УНС-а, а то су два потпредседника, председник Извршног одбора, генерални секретар, председница Суда части и председник Надзорног одбора нису директори нити једне телевизије, па ни телевизије која је у власништву чланова породице или самог министра Гашића. Такође, нико од чланова Управе, Извршног и Надзорног одбора, као и Суда части није директор телевизије.

Статутом УНС-а предвиђено је да у органе УНС-а не могу бити бирани власници и директори медија који имају више од пет запослених.

Министар Гашић је можда мислио на Дејана Миладиновића, који није члан УНС-а, већ је као представник Локал Пресса, асоцијације која је уз УНС, НУНС и Асоцијацију медија оснивач Савета за штампу, заменик председника Управног одбора Савета за штампу, чији је председник Љиљана Смајловић.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

25.05.

2015.

anonlokalacymous [нерегистровани] у 20:12

Re:

Tako je, na zalost.

Одговори
нед

24.05.

2015.

MEDIJSKA KOALICIJA [нерегистровани] у 22:49

Medijska koalicija

Ljiljana Smajlović, Dejan Miladinović, Saša Mirković i Vukašin Obradović su na čelu Medijske koalicije koja će ostati upamćena kao udruženje rogova u vreći čije je jedino vezivno tkivo želja da se ugase mediji koji u Srbiji postoje više decenija. Cilj je da se Gašiću, Mirkoviću Zaječarcu i ostalim takvim tipovima obezbede državne pare za njihove privatne medije. To je jasno još od oktobra 2013. godine i sada je završnica tog procesa. Ali, možda nekada budu i produžeci i... Napravili su zakone po svojoj meri, ali če morati da za efekte tih zakona, koji su već vidljivi, snose i odgovornost!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси