Насловна  |  Саопштења  |  УНС забринут за судбину СОС канала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 05. 2015.

УНС забринут за судбину СОС канала

Удружење новинара Србије (УНС) честита 20. рођендан СОС каналу и истиче да је, због недоношења другостепене пресуде у спору који од 2008. године СОС канал води са Републичком агенцијом за електронске медије (Рател) и Регулаторним телом за електронске медије (РЕМ), забринуто за опстанак овог медија и судбину 60 запослених новинара и медијских радника.

УНС истиче да је доношење пресуде у разумном року једно од основних права гарантованих Европском конвенцијом о људским правима и апелује на надлежне да у што краћем року донесу пресуду, како СОС канал не би дошао у ситуацију да буде угашен.

УНС подсећа да је Привредни апелациони суд још 2. јула 2013. године донео првостепену пресуду којом је обавезао Рател и РЕМ да СОС каналу солидарно надокнаде вишемилионску штету због додељивања неисправне фреквенције, али ни после скоро две године коначна пресуда није донета.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси