Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Пронаћи решење за Међународни радио Србија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 04. 2015.

УНС: Пронаћи решење за Међународни радио Србија

Удружење новинара Србије (УНС) апелује на Министарство културе и информисања и Владу Србије да за Радио Југославију (Међународни радио Србија) пронађу решење како евентуална приватизација ове специфичне медијске установе не би значила њено сигурно гашење. За Међународни радио Србија (МРС) Влада би могла да пронађе организациону форму сервиса према иностранству попут многих развијених европских земаља. МРС би под одређеним условима могао бити припојен и Јавном сервису.

Такође, не би требало искључити ни пројектно суфинансирање овог радија, уколико је неизбежна приватизација, уз његово прилагођавање тржишном пословању с обзиром на то да има јак преводилачки сервис.

УНС сматра да би гашење једине краткоталасне радио станице у Србији био губитак, нарочито због тога што она пружа значајне могућности за представљање Србије у свету.

Таласи Међународног радија Србија допиру до свих континената. Овај медиј постоји већ 79 година и емитује програм на 12 језика.

УНС подсећа да ће због најаве гашења ове медијске куће запослени у Радио Југославији данас у 11 часова одржати протест испред Владе Србије.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

20.04.

2015.

Дејан Томић, члан УНСanonymous [нерегистровани] у 08:41

Докле са Југославијом?

Зашто друге државе настале из Југославије не финансирају Радио Југославију? Зашто Међународни Радио Србија у загради? Зашто у логу само латиница, а не и ћирилица или само ћирилица? Докле ће само држава Србија да плаћа одржавање пропале југословенске идеје, док друге државе настале оз Југославије то не чиме. У Словенији нема Титове улице, а госпођа Грабар-Китаровић избацује његову бисту из Пандовчака, па би ваљало да УНС изврши анализу о одржавања југословенске идеје у другим државама и ако се то догађа само у Србији, да постави питање себи и другима, зашто је то тако?

Одговори
чет

16.04.

2015.

Li cemerje [нерегистровани] у 23:41

UNS SPONZOR GASENJA MEDIJA

Nevidjeno licemerje celnika UNS-a. Najpre kroz Medijsku koaliciju kljucno doprinesu gasenju velikog broja medija sa decenijskom tradicijom, a onda kao rone suze nad njihovom sudbinom. Te suze se rone kako bi se sacuvale visoke plate od clanarina novinara, clanstva u Komisijama, Savetu za stampu i milion drugih placenih funkcija.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси