Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да истражи напад на Вучелића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 04. 2015.

УНС: Полиција да истражи напад на Вучелића

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује напад на породичну кућу главног уредника недељника "Печат" Милорада Вучелића у Црвенки на коју је у уторак увече бачен Молотовљев коктел и тражи од полиције и тужилаштва да открију и процесуирају нападаче. Како је Вучелић рекао УНС-у, „у тренутку напада у кући није било никог. Нико није повређен, направљена је материјална штета. Не знам ко би могао да уради овако нешто, али знам да за сада полиција ради на решавању овог случаја“.

 

У саопштењу редакције „Печата“ наводи се да „редакција овај претећи чин сматра насртајем на слободу изражавања и слободну, патриотски орјентисану уређивачку политику коју 'Печат' негује од оснивања“.

УНС тражи да полиција утврди да ли напад има везе са писањем медија чији је Вучелић уредник и јавно саопшти резултате истраге.

Коментари (2)

Остави коментар
нед

12.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 11:51

Re: baš to

Odličan komentar! To je suština, pozadina svega što nam se dešava. Dokle ćemo žmureti pred istinom i raditi u korist svoje štete? Foliranje su priče o nekakvom istraživačkom novinarstvu, bavite se, ljudi, svojim pozivom na način od kako je sveta i veka, govorite i pišite u interesu boljitka naroda i države.

Одговори
пет

10.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 00:03

СВЕ ЈЕ ЈАСНО

Благо је позивати се само на полицију! Треба целокупна професија да стане на ноге. И побуни се против јасне намере : спаљивање приватне родитељске куће новинара увод је у, не дај Боже, страшне ствари. И где је сад српска и посебно београдска интелектуална елита, да не мисле како се сутра неће исто или нешто слично дотаћи и њих. А можда ћуте због идеолошке или политичке колизије са нападнутим уредником? Све је, у сваком случају, плитко и нема оправдања, а наговештај је опасности којима могу бити изложене и читаве редакције. Манијака и острашћених је на све стране. Таквој атмосфери погодују и разноразни медији. Уселио се међу нас опасан вирус, али верујем још у часне новине, можда и ТВ и радио станице, да се одупру пошастима лансираним не само из економског интереса.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси