Насловна  |  Саопштења  |  УНС: МУП да одговори ТВ Б92 зашто је Бранкици Станковић потребно обезбеђење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 03. 2015.

УНС: МУП да одговори ТВ Б92 зашто је Бранкици Станковић потребно обезбеђење

Удружење новинара Србије (УНС) позива Министарство унутрашњих послова да одговори на захтев ТВ Б92 и јавно саопшти зашто је новинарка Б92 и уредница „Инсајдера“ Бранкица Станковић шест година под полицијском заштитом. ТВ Б92 је, поводом изјаве члана управе ФК Црвена звезда Небојше Човића, који је у емисији "Тешка реч" довео у питање оправданост полицијског обезбеђења Бранкици Станковић, затражио од МУП-а да јавно саопшти зашто је она под полицијском заштитом 24 сата дневно, с обзиром на то "да је одлука о томе донета на основу безбедносних процена".

Ова телевизија данас је објавила да је, у договору са уредницом редакције Инсајдер Бранкицом Станковић,одлучила да до даљњег одложи емитовање емисије "Репортер".

УНС сматра да МУП треба да недвосмислено и јасно одговори на захтев Б92 како би биле отклоњене све сумње у оправданост полицијског обезбеђења и омогућен рад Бранкице Станковић, редакције „Инсајдера“ и емитовање емисије „Репортер“.

УНС истиче да је дужност полиције да обезбеди сигурност свим грађанима, а посебно новинарима који раде посао од јавног значаја и суочавају се са безбедносним претњама  свих оних на чије незаконите послове указују.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси