Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Општина Књажевац није спровела по закону конкурс за суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 12. 2014.

УНС: Општина Књажевац није спровела по закону конкурс за суфинансирање медија

Удружење новинара Србије (УНС) упозорава да конкурс за пројектно финансирање медија у Књажевцу није спроведен у складу са Законом о јавном информисању и медијима. Законом је предвиђено и да се „већина чланова комисије именује на предлог новинарских и медијских удружења уколико такав предлог постоји и уколико предложена лица испуњавају законом предвиђене услове“.

 

У овом случају локална власт није обавестила новинарска удружења да ће конкурс бити расписан, а Општина Књажевац одлуку о формирању Комисије није објавила ни на званичном сајту.

Како је УНС-у речено у овој општини, “информација о саставу Комисије је била на сајту, али је сада вероватно склоњена, а позив УНС-у да предложи члана Комисије је састављен, али немају информацију да ли је икада послат”.

УНС подсећа да по Закону о јавном информисању и медијима, чланови Комисије за спровођење јавног конкурса морају бити "из реда независних стручњака за медије и медијских радника који нису у сукобу интереса и не обављају јавну функцију."

Коментари (5)

Остави коментар
нед

28.12.

2014.

frilenser [нерегистровани] у 23:30

sasalucky1970@yahoo.com

Kolege iz "KnjaževacInfa" se nisu udostojile da objave saopštenja UNS-a i NUNS-a o protivzakonitom konkursu za sufinansiranje medija u Knjaževcu, ili barem komentar koji sam nekoliko puta slao na tu temu. Oni, bre, kao da su iznad svega, medijskih udruženja, Zakona, ljudi! Neće još dugo tako, ne samo oni, jer "ko visoko leti, nisko pada"! Samo polako, "strpljiv, spašen".

Одговори
суб

13.12.

2014.

MARKO [нерегистровани] у 00:57

CUVENI PROJEKTI

E, to je to cuveno i spasonosno projektno finansiranje. Za to su zalagali i UNS I NUNS. E, sada je jasno da je to samo izvor korupcije, koja ce se širiti kao kuga po svim lokalnim samoupravama. Kada se u konkursne komisije ubace predstavnici Medijske koalicije, ona ce fino zacutati i uzivati u blagodetima svojih zakonskih rešenja! Pozdrav iz Kragujevca!

Одговори
пет

12.12.

2014.

Lider [нерегистровани] у 23:14

Jel zna Vučić šta se radi u Knjaževcu

Jel zna Vučić šta se radi u Knjaževcu? Da li ovo ima smisla. Kumovski dele pare, ne samo od medija, već i ... To treba pročešljati!

Одговори
пет

12.12.

2014.

Miroslav [нерегистровани] у 22:30

ZLOUPOTREBA LIČNIH OVAŠĆENJA

I AKO JE KONKURS SPROVEDEN,
OPŠTINSKO VEĆE KNJAŽEVCA DELI NOVAC PREMA SVOM NAHODJENJU NEVODEĆI
RAČUNA O KRITERIJUMIMA KONKURSA.
Možda je vreme da se ponašanjem lokalne samouprave
u informisanju i zloupotrebi budzetskih sredstava pozabave državne institucije .

Одговори
пет

12.12.

2014.

новинар [нерегистровани] у 16:01

ПОНОВИТИ КОНКУРС

КЊАЖЕВАЦ - Чланови Комисије за спровођење јавног конкурса за суфинансирање пројеката из буџета општине Књажевац у области јавног информисања, а ради остаривања јавног интереса у 2014. години (новембар – децембар) су: председник комисије Мишо Вујовић (директор и главни уредник "Националне ревије") http://www.nacionalnarevija.com/redakcija.html и чланови: Слађана Милутиновић, пројект менаџер у НВО "Тимочки клуб" (ДС) и Лидија Ивановић, портпарол ЈП "Стара Планина" и одборник УРС-а у актуелном сазиву СО Књажевац.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси