Насловна  |  Саопштења  |  Испитати сумње

22. 10. 2008.

Испитати сумње

Удружење новинара Србије (УНС) од полиције очекује хитну и детаљну истрагу због сумњи у саботажу на аутомобилу главног уредника "Геополитике" Слободана Ерића.

Приликом сервисирања возила главног уредника "Геополитике", Слободана Ерића, мајстори су открили да је неко одврнуо централни шраф матице левог точка. Према саопштењу редакције, које је потписао Срђа Трифковић, члан Уређивачког колегијума "Геополитике", наводи се да је механичар утврдио постојање јасних трагова кључа за демонтажу на Ергићевом "Форду ескорту", којих нема на осталим точковима.

Још се наводи да је починилац, након одвртања шрафа, вратио раткапну на своје место. Редакција "Геополитике" истиче да Ергић нема личних непријатеља, па мотив за угрожавање његове безбедности доводи у везу са уређивачким концептом "Геополитике".

УНС због ових навода тражи да полиција истражи случај и изађе у јавност са резултатима.