Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Зашто је штампарија „Графопродукт“ и даље затворена?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 10. 2014.

УНС: Зашто је штампарија „Графопродукт“ и даље затворена?

Удружење новинара Србије (УНС) позива Управу за превентивну заштиту Сектора за ванредне ситуације МУП-а која је решењем од 18. септембра забранила рад новосадској штампарији „Графопродукт“, да хитно провери да ли су наведене неправилности у раду штампарије отклоњене, како би она могла несметано да настави са радом.

 

Чланови Управе за превентивну заштиту Сектора за ванредне ситуације дошли су 16. септембра у ненајављену инспекцију штампарији и, по наводима директора штампарије Небојше Рађеновића, нису пронашли неправилности у раду.

„Рекли су нам да је у нашој штампарији као у апотеци и отишли. Међутим,  након два дана дошли су са решењем о затварању у којем се штампарији налаже да у року од десет дана поступи по њиховом налогу. Наведено је да морамо да уклонимо сву хемију, погасимо машине, искључимо гас, струју и изнесемо сав папир из штампарије. Све смо то урадили и поднели смо 26. септембра захтев да дођу и виде да смо урадили све што је наложено, али се нико не одазива“, рекао је УНС-у директор штампарије Небојша Рађеновић и додао да им од 22. септембра забрањено располагање новцем са рачуна, иако тада финансијска контрола није ни започела проверу.

„Графопродукт“ је штампао 14 војвођанских недељника, међу којима су НС репортер, Сомборске, Нове кикиндске новине, Суботичке новине, Лист Зрењанин, Вршачка кула, Бачкопаланачки недељник, Таблоид, Грађански огласник и други.

УНС је забринут због затварања штампарије без претходног давања рока да се, пре спровођења драстичних мера гашења, отклоне неправилности.

УНС тражи да надлежни не одуговлаче са утврђивањем да ли је „Графопродукт“ поступио по налогу како не би било угрожено право грађана на редовно информисање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси