Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да пронађе одговорне за пребијање Милоша Ђорелијевског
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 09. 2014.

УНС: Полиција да пронађе одговорне за пребијање Милоша Ђорелијевског

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од надлежних да саопште да ли је и шта полиција урадила поводом пребијања новинара Бете Милоша Ђорелијевског које се догодило 29. јула 2008. године, истог дана када је пребијен и Ранко Панић који је након 17 дана преминуо. УНС не губи наду да ће полиција пронаћи и виновнике пребијања Ђорелијевког, као што је пронашла осумњиченог за убиство Ранка Панића.

 

УНС не губи наду да у држави Србији за проналажење нападача на новинаре, макар то били полицајци, није потребна политичка воља, већ да је довољно да надлежни раде свој посао.

УНС не губи наду, у случају да је та воља ипак потребна, да ће је држава показати и пронаћи полицајце који су 29. јула 2008. у два наврата пребили Ђорелијевског.

УНС зато захтева да држава, као и у случају Ранка Панића, пронађе одговорне за пребијање Милоша Ђорелијевског.

Новинар Бете повређен је током сукоба хулигана и полиције у центру Београда у јулу 2008. године, када су га полицајци више пута ударили у главу иако се легитимисао као новинар.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси