Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција и Тужилаштво да утврде ко је оборио сајт Пешчаника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 08. 2014.

УНС: Полиција и Тужилаштво да утврде ко је оборио сајт Пешчаника

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од полиције и Тужилаштва за високотехнолошки криминал да утврде ко стоји иза поновног хакерског напада на сајт Пешчаника. Приступ сајту Пешчаника у току преподнева је био могућ, али је уместо сваког наслова текста и рубрика на сајту стојало “Стоп лажима”. Након неког времена, сајт је оборен и сада је потпуно недоступан.

 

“Сајт Пешчаника је поново нападнут. Овог пута, уместо простог ометања приступа сајту, по први пут је угрожен садржај. Уместо избрисаних текстова, нападачи су оставили политичку поруку "стоп лажима", означивши себе као апсолутне власнике и браниоце истине. Медиј мора да буде заштићен од овакве врсте напада - не технологијом, већ разумевањем да се у цивилизованом друштву не дира у слободу јавне речи. Ниједан напад на Пешчаник до данас није истражен. Текстове до даљег објављујемо на друштвеним мрежама,” стоји на фејсбук страни Пешчаника.

УНС позива полицију и Тужилаштво да што пре открију ко су налогодавци и извршиоци ових напада и да изађу у јавност са резултатима ове истраге.

УНС такође тражи да полиција и Тужилаштво јавно саопште и резултате истраге ранијих напада на сајт Пешчаника, али  на све друге сајтове који су били нападани и обарани у последње време.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси