Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Осуђујемо претње Душана Драгишића власнику Информативног портала Руме
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 07. 2014.

УНС: Осуђујемо претње Душана Драгишића власнику Информативног портала Руме

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње које је власник хотела „Борковац“ из Руме Душан Драгишић јуче упутио власнику и главном и одговорном уреднику Информативног интернет портала Руме Ненаду Томићу. „Јуче ми је у хотелу 'Борковац', док сам разговарао са радницима на базену, пришао власник хотела и почео да прети уносећи ми се у лице, зато што сам наводно писао текст против њега и његовог објекта. Рекао ми је: 'Уши ћу ти одсећи, у томе сам добар', а претио ми је и одгризањем носа“, навео је УНС-у Томић.

 

Душан Драгишић не негира да је ово изрекао, али наводи да није претио.

„Рекао сам му да држи нос у свом тањиру да му га неко не би одгризао, нисам рекао да ћу ја то урадити. Он је пред радницима и гостима говорио како ме треба затворити у кавез јер држим веверице затворене. И то је претња. Томић и његови пријатељи су покушали да руше мој интегритет претећи ми пред гостима и радницима“, рекао је власник хотела Друшан Драгишић УНС-у.

Главни и одговорни уреднику Информативног интернет портала Руме Ненад Томић претње је пријавио полицији.

УНС подсећа Драгишића на дужност новинара да постављају питања, а да свако ко је незадовољан писањем медија, уместо да прети има право да тражи исправку, да се, уколико сматра да је прекршен Кодекс новинара обрати Савету за штампу, или да тражи судску заштиту уколико сматра да је прекршен Закон о информисању.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја  информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

15.07.

2019.

anonymous [нерегистровани] у 12:53

sta je istina

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:488007-Kad-ocevi-komanduju-posao-cveta

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси