Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Привођењем Андрије Игића полиција злоупотребила овлашћења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 06. 2014.

УНС и ДНКиМ: Привођењем Андрије Игића полиција злоупотребила овлашћења

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштрије протестују због привођења новинара РТС-а Андрије Игића у станицу полиције у Грачаници. У изјави УНС-у Игић је рекао да је синоћ око 20 сати аутомобилом стао близу улаза у манастир Грачаница како би сниматељ изнео опрему јер је требало да извештавају са манифестације Видовданско песничко бденије.

 

„Када сам аутомобилом почео да се удаљавам за мном је кренуо полицајац и одмах  позвао интервентну патролу која ми је ставила лисице на руке, а од гурања уза зид добио сам повреду испод десног ока“ рекао је Игић УНС-у.

У изјави УНС-у командир полицијске станице Грачаница Братислав Трајковић тврди да је Андрија Игић приведен зато што није поступио по наредби службеног лица да помери аутомобил и због одбијања сарадње са полицијом.

 УНС и ДНКиМ сматрају да је полиција злоупотребила овлашћења јер није било разлога за привођење и задржавање Андрије Игића у полицијској станици скоро три сата.

Игић је рекао УНС-у да полицији није био довољан један алко тест па је морао двапут да доказује да није конзумирао алкохол.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси