Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Протестујемо због претњи новинарки РТВ Врање Марији Крстић Јорданов
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 06. 2014.

УНС: Протестујемо због претњи новинарки РТВ Врање Марији Крстић Јорданов

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због претњи које је в.д. генералног директора компаније „Јумко“ из Врања Горан Ђорђевић данас упутио новинарки РТВ Врање Марији Крстић Јорданов.

 

„Мој радни задатак био је извештавање са протеста дела радника Јумка који  су у штрајку већ 6 месеци. Пошто сам узела изјаве двоје синдикалних вођа, желела сам да чујем и неког од представника руководства компаније. Док сам разговарала са обезбеђењем, пришао ми је в.д. генералног директора Горан Ђорђевић и почео је да ме вређа. Говорио је да сам луда, да је потребно да се лечим, да сам дно дна и да се губим са поседа Јумка јер, како је рекао, РТВ Врање долази у Јумко како би раднике који штрајкују још више подстрекивала на то. Уз псовке и грубе речи питао ме је да ли ме је директор послао да хушкам штрајкаче? Више пута сам га замолила да стане пред камеру и изнесе свој став о проблемима у Јумку,али он је то одбио“, рекла је Крстић Јорданов УНС-у и додала да је Ђорђевић „ рекао обезбеђењу да ме избаце и претио да ће позвати полицију и поднети кривичну пријаву против мене због неовлашћеног снимања. То је и учинио,али је убрзо затим повукао пријаву.“

Горан Ђорђевић у изјави за УНС негирао је тврдње новинарке РТВ Врање да ју је вређао и додао да јесте позвао полицију зато што новинарска екипа без његове дозволе није смела да уђе на посед компаније.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси