Насловна  |  Саопштења  |  УНС: ЕД „Југоисток“ да равноправно третира новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 06. 2014.

УНС: ЕД „Југоисток“ да равноправно третира новинаре

Удружење новинара Србије протестује због различитог третмана медија у нишком јавном предузећу „Југоисток“. Како је УНС-у навео уредник портала Јужне вести Предраг Благојевић, након што је од фирме ЕД „Југоисток“ тражио списак 50 највећих дужника међу правним лицима на територији Ниша, из „Југоистока“ су га упутили на „ЕПС снабдевање“, иако је неколико дана раније колегама из других медија овај списак достављен.

 

У ЕД „Југоисток“ за УНС наводе да они „не дискриминишу медије, него да им је након што су проследили списак другом медију, а пре него што су Јужне вести затражиле исту информацију, стигло обавештење из ''ЕПС снабдевања' да од сада све захтеве прослеђују њима јер су то њихови купци“.

„Грешка је била што смо уопште проследили медијима ту информацију. Од сада ћемо их увек упућивати на 'ЕПС снабдевање' јер ми не можемо давати такве информације“, кажу из Прес службе „Југоистока“.

УНС подсећа да је новинарима Јужних вести и пре недељу дана ускраћено да од директора „Југоистока“ Дарка Булатовића добију изјаву о искључењима струје најважнијим градским институцијама у Нишу.

УНС истиче да су по члану 10. Закона о јаном информисању  јавне службе и јавна предузећа дужне да информације о своме раду учине доступним за јавност и то под једнаким условима за све новинаре и сва јавна гласила.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

16.06.

2014.

Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti [нерегистровани] у 13:21

U laži su kratke noge

Odgovor press službe "Jugoistoka" pokazuje zastrašujuć nivo bahatosti!

Kao odbranu zbog optužbi za diskriminaciju medija koriste laž - tvrdeći da su Južne vesti podatke tražile nakon što je Jugoistok već dostavio te iste podatke City radiju.

- 23. maja je City radio tražio podatke o najvećim dužnicima
- 4. juna su taj isti podatak tražile Južne vesti
- 6. juna je poslat odgovor City radiju (deo podataka)
- 9. juna je poslata dopuna odgovora City radiju

Dakle, Južne vesti su podatke tražile PRE nego što je odgovoreno City radiju.

Одговори
пон

16.06.

2014.

новинар [нерегистровани] у 12:45

ИМА И ПРЕЧИХ СТВАРИ...

За почетак би господа из ПД "Југоисток"-а могла да се запитају шта ће са толиким новопримљеним политичким кадровима (првенствено из СПС-а) који су примљени пар дана пред ступање на снагу Закона о забрани запошљавања у наредне две године?! Колико их само има по локалним електродистрибуцијама у Књажевцу, Бору, Зајечару...Ваљда ће нови Закон о раду, а на основу новине по којој отпремнине следе само за време проведено у последњој фирми, омогућити решавање баласта на грбачи народа у последњих 15 и више година! Ово је прилика коју јавни сектор и држава не смеју да пропусте!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси