Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Власт у Гроцкој да омогући рад новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 06. 2014.

УНС: Власт у Гроцкој да омогући рад новинара

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од општинских власти у Гроцкој да омогуће несметан рад и извештавање новинара. Новинарима портала Наша Гроцка Инфо од октобра је забрањено да присусутвују седницама Скупштине општине Гроцка, а последњи случај спречавања новинара овог портала да раде свој посао био је у петак, 6. јуна.

Како за УНС каже главни и одговорни уредник портала Наша Гроцка Инфо Жељко Маторчевић, председник општине “на седници Скупштине јавно је рекао да док год је он на тој функцији, новинари овог сајта неће моћи да да присуствују седницама али и било ком догађају који се одржава у општинским просторијама”.

Председник општине Гроцка Стефан Дилберовић рекао је за УНС да је разлог недозвољавања новинарима овог портала да присуствују то што се “на време нису пријавили за акредитације”.

“Због уредника Маторчевића који је раније правио проблеме на седницама Скупштине, увели смо акредитовање новинара, да бисмо знали ко долази. Није тачно да им је забрањено, само нека се акредитују и моћи ће да уђу”, рекао је Дилберовић за УНС.

УНС позива општинске власти на поштовање Закона о јавном информисању који прописује да нико не сме да ограничава слободу јавног информисања. 

УНС подсећа да су органи власти дужни да равноправно третирају све новинаре и да им омогуће да несметано раде свој посао у јавном интересу. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси