Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Стоп пристисцима због критике власти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 06. 2014.

УНС: Стоп пристисцима због критике власти

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије протестује због привођења на информативни разговор новинара РТВ Младеновац Драгана Николића зато што је на свом фесјбук профилу пренео пасус из колумне новинара Александра Бећића под насловом „Весић. Горан Весић“ са портала Колумниста.

Новинар Драган Николић јуче је позван у полицију на информативни разговор у својству грађанина по пријави народног посланика СНС-а из Младеновца Милорада Цветановића, а на основу члана 288. став 1. Законика о кривичном поступку.

У колумни „Весић. Горан Весић“ Александар Бећић је критиковао градског менаџера Београда Горана Весића због изјаве да су грађани који су евакуисани из Обреновца начинили штету у београдским хотелима од око 100.000 евра.

Драган Николић у коментару на Фејсбуку пренео је део текста колумне Александра Бећића који гласи: „Да ли знате да људима које сте тако оцрнели сад нико неће да пружи руку и да каже 'немојте тамо, ви имате дете, дођите у нашу викендицу'?! Да ли знате да сте од људи који су остали без игде ичега направили хулигане? Било која власт да је ово урадила: црвена, жута, плава, зелена, понављам: било која, рекао бих увек исто: срам вас и стид било!“

Како је Николић изјавио за РТВ Младеновац, „републички посланик напредњака Милорад Цветавновић поднео пријаву против мене због 'наношења штете и кварења угледа високих функционера Српске напредне странке'.

УНС истиче да су јавној критици подложни сви, па и највиши функционери политичких партија и да њихове функције не смеју бити препрека за право грађана да их критикују.

УНС је забринут што појединци на државним положајима олако оптужују медије због критике и подносе пријаве полицији против новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси