Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да истражи напад на Дејана Анђуса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 06. 2014.

УНС: Полиција да истражи напад на Дејана Анђуса

Удружење новинара Србије (УНС) запрепашћено је синоћним нападом председника КК Црвена Звезда Небојше Човића на водитеља ТВ Коперникус Дејана Анђуса. Анђус је УНС-у рекао да га је Небојша Човић синоћ након емисије сачекао испред телевизије.

 

“Незадовољан мојим коментарима у емисији да ‘није заслужио да буде председник Црвене Звезде’, као и спомињањем његовог сина Филипа Човића, Небојша Човић ме је физички напао. Ударио ме два пута песницом у главу и три пута у пределу доњег стомака. Напад сам пријавио полицији која је одмах направила записник,” рекао је Анђус.

УНС-у ПР служба КК Црвена Звезда рекла да ”још увек не могу да коментаришу инцидент”.

УНС тражи од полиције да што пре истражи овај инцидент и подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

04.06.

2014.

Buzz [нерегистровани] у 19:20

Batina ima dva kraja

Naravno da ne opravdavam nikakvu upotrebu sile, naročito ako je ona jedan od načina da ljudi iskažu svoje suprotno "mišljenje" u odnosu na nekog ko to mišljenje ne zastupa, ali ono što Anđus radi na Kopernikus televiziji je sve samo ne novinarstvo (niti voditeljstvo). Jer taj vokabular, način "kritike" i "činjenice" s kojim on raspolaže i optužuje druge ljude liči na najgore vreme AGITPROPA. On je daleko od etike novinara i sramno se spušta na najniži nivo ostrašćenosti, otvoreno i bez mere se stavljajući na jednu od strana u "sporu" kad bilo koga, zbog bilo čega napada. Ustvari, to i nije napad na ljude i njihovoi delo nego je EGZEKUCIJA. E sad, onaj koji se služi silom, od sile i strada. Batina ima dva kraja. Pa...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси