Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да испита и саопшти чињенице о претњама новинарки Анити Митровић Ђукић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 05. 2014.

УНС: Полиција да испита и саопшти чињенице о претњама новинарки Анити Митровић Ђукић

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од полиције у Јагодини да испита и саопшти јавности све околности поводом тврдњи Аните Митровић Ђукић, заменице главног и одговорног уредника недељника „Нови Пут“ из Јагодине и дописнице дневног листа „Ало“, да јој је претио члан СНС-а из овог града Даниел Месиховић.

Анита Митровић Ђукић потврдила је УНС-у  да ју је Месиховић позвао телефоном и да јој је због писања на Фејсбуку, рекао „ја имам моћ да ти угасимо профил и налог на Фејсу. Који си ти новинар, је л‘ знаш да ћеш бити угашена?“ и „шеф ће ти ускоро бити смакнут“.

Анита Митровић Ђукић не зна на кога је Месиховић мислио, али је поменуо  и име председника општине Параћин Саше Пуновића, који је члан Демократске странке.

„Ја сам на профилу свакодневно апеловала да се помогне Параћину, који је сурово страдао у поплавама и мислим да је то човека који је претио иритирало“.

Даниел Месиховић је у свом саопштењу негирао оптужбе Аните Митровић Ђукић, и каже да га је “лажно оптужила на фејсбуку, пријавила полицији, а затим је дала и више изјава у медијима, да сам је 28.05.2014. у вечерњим часовима позвао телефоном и да сам јој као члан СНС запретио да ће њен профил на фејсбуку бити угашен и да сам јој рекао како ће њен шеф  бити убијен.” Рекао јој је и да „њени шефови знају да она није никаква новинарка“.

У изјави за УНС Месиховић тврди да је Аниту Митровић Ђукић позвао због њеног писања и коментара на Фејсбуку 27. маја “шта човека у 21 веку тера да се покрштава и мења веру?” и да је због вређања на верској и националној основи рекао да ће је пријавити Фејсбук тиму, али  тврди да јој није претио и да има сачуване коментаре на Фејсбуку, које је Ђукић избрисала. Месиховић каже и да има  два сведока да шефа није помињао и да ће поднети кривичну тужбу.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја  информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

31.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 10:25

Egzibicionizam

Čist egzibicionizam* i privatna prepucavanja. Da se skinula gola dobila bi više lajkova.

*"Егзибиционизам је свако претерано самоистицање, нападно скретање пажње околине на себе и свој изглед или понашање, односно тежња да се по сваку цену буде у центру пажње. То је тенденција да се покажу стварни или замишљени таленти како би се привукла пажња других." - Wikipedia

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси