Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Oператери да врате искључене канале у систем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 05. 2014.

УНС: Oператери да врате искључене канале у систем

Удружење новинара Србије (УНС) је запрепашћено одлуком кабловских дитрибутера да прекину емитовање многих телевизијских програма. УНС је забринут због вишка ревности кабловских оператера, који су произвољно тумачећи одлуку РРА о прилагођавању програма Дану жалости, својевољно грађанима Србије ускратили телевизијске програме, који никако не може крити упутство РРА поводом Дана жалости.

УНС захтева од кабловских дистрибутера да поштују уговорене обавезе које имају са грађанима Србије, и врате у систем канале  које су искључили а од надлежних антимонополских институција  тражи хитно реаговање и одлучивање о злоупотреби монополског положаја и картелског удруживања кабловских дистрибутера.

УНС захтева од кабловских дистрибутера да обрачунају закинути новац који су, кршењем уговора са корисницима њихових услуга, противправно стекли, да га врате грађанима или, уколико то корисници прихватају, уплате као хуманитарну помоћ за угрожене  поплавама.

УНС пита Владу Републике Србије да ли ће, и на који начин, реаговати због кршења Закона о јавном информисању којим је грађанима Републике Србије оваквом одлуком оператера ускраћено право на информисање и уведена цензура.

 

Коментари (2)

Остави коментар
пет

23.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:32

Re:

Ma nije samo PTT NET već i SBB.Emitovali su samo RTS, B92, i još neke domaće televizije.
Odgovor SBB-a je da je zbog dana žalosti.Nismo bili u mogućnosti da pratimo strane informativne programe:ruske, italijanske , nemačke, francuske,španske, madjarske i druge.Upravo njihove informacije o ovoj katastrofi

Одговори
чет

22.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 16:16

PTT NET

Koje je pravo kablovskog operatera PTT NET da mi uskrati programe. Da li je ovo diktatura? Da li je neko dao odgovor na ovakvo ponasanje mnogih kablovskih distributera? Uskracivanje informacija mi niko nemoze nadoknaditi!!!
Srdacan pozdrav

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси