Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Казнити одговорне за претње Предрагу Благојевићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 03. 2014.

УНС: Казнити одговорне за претње Предрагу Благојевићу

Удружење новинара Србије (УНС) тражи хитну истрагу и кажњавање одговорних због претњи упућених новинару и уреднику портала Јужне вести Предрагу Благојевићу. Како је навео Благојевић, “један од чланова Српске напредне странке из Ниша Бојан Маринковић ‘упозорио га је’ да више не пише о директору Водовода Дејану Андрејевићу и његовим сарадницима”. У телефонском разговору у петак после подне Маринковић је Благојевићу рекао: “Немој случајно да ти је више пало на памет да напишеш нешто о Андрејевићу, иначе ћеш да имаш посла са мном. Скрати језик да после не би било касно”.

 

УНС подсећа да је због ранијих претњи Благојевићу тужилаштво подигло оптужницу против директора Топлане из Ниша и још две особе, као и да је пре три месеца директор Туристичке организације Ниша вређао новинарку портала Јужне вести.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

24.03.

2014.

Zoran [нерегистровани] у 19:05

Dosta pretnji novinarima

Podržavam kolegu Predraga. Svaka čast na hrabrosti i doslednosti. Naprednjaci su osvojili apsolutnu vlast pa se ljudi osilili i naravno mediji su prvi na udaru. Bojim se da je ovo samo početak medijskog mraka koji nas čeka, samo da se "reformatori2 ustoliče i videćemo gde nas vode. Zato mediji moraju sačuvati makar zrno slobode i nezavisnosti...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси