Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Суд у Ваљеву да омогући рад новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 03. 2014.

УНС: Суд у Ваљеву да омогући рад новинара

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од Основног суда у Ваљеву да омогући несметан рад и извештавање новинара. Допсинику „Блица“ Предрагу Вујанацу и новинару „Напреда” Слободану Ћирићу судија Основног суда Мирјана Новаковић није дозволила да присуствују главном претресу у предмету против др Слободана Гвозденовића, уз образложење да у сали нема довољно места за седење.

 

На констатацију новинара да могу и да стоје, судија Новаковић их је обавестила да ће после главног претреса добити све информације и затражила да напусте просторију.

Против др Слободана Гвозденовића је у јуну 2009. подигнута оптужница за кривично дело против здравља људи у вези са несавесним пружањем лекарске помоћи. Суђење је већ неколико пута одлагано из различитих разлога, један од њих je и због тога што је окривљени Гвозденовић обавестио суд да се налази ван Ваљева у изборној кампањи, као кандидат Српске напредне странке.

УНС позива суд на поштовање Закона о јавном информисању који прописује да нико не сме да ограничава слободу јавног информисања. 

УНС подсећа да је суд дужан да равноправно третира све новинаре и да им омогући да несметано раде свој посао у јавном интересу. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси