Насловна  |  Саопштења  |  СНСЦГ: Црногорска полиција да заштити новинаре „Вијести“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 02. 2014.

СНСЦГ: Црногорска полиција да заштити новинаре „Вијести“

Савез новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) тражи од црногорске полиције да хитно пронађе ко је запалио, а ко наложио паљење аутомобила дневног листа „Вијести“, али и да заштити новинаре и остале медијске раднике ове редакције. Службено возило „Вијести“ поливено је бензином и запаљено јутрос у Подгорици.

 

СНСЦГ истиче да је Црна Гора постала најопасније место за новинаре на простору бивше Југославије, због чега и не чуди да на светској ранг листи Репортера без граница заузима 114. место по слободи медија.

СНСЦГ подсећа да ово није први напад на редакцију “Вијести”. Редакција „Вијести“ је каменована 8. новембра прошле године, када су три непозната мушкарца разбила прозор редакције.

"Вијести" су нападнуте и током Параде поноса, када је редакција два пута каменована. У августу прошле године бачена је експлозивна направа испред куће новинара "Вијести" Туфика Софтића, а у децембру прошле године бомба је експлодирала испред ове редакције. Полиција и тужилаштво Црне Горе још увек нису решили ни серију паљења возила “Вијести” у главном граду Црне Горе 2011. године.

СНСЦГ тражи и да се открију починиоци и налогодавци напада на новинарску „Дана“ Лидију Никчевић у Никшићу, који се десио пре непуна два месеца.

СНСЦГ је регионална новинарска асоцијација чији су оснивачи Удружење новинара Србије (УНС) и Удружење новинара Црне Горе (УНЦГ).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси