Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Хапшење осумњичених за убиство Ћурувије велики дан за српско новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 01. 2014.

УНС: Хапшење осумњичених за убиство Ћурувије велики дан за српско новинарство

Удружење новинара Србије (УНС) поздравља данашње хапшење Ратка Ромића и Милана Радоњића, осумњичених за убиство Славка Ћурувије, и очекује да ће коначно пред лице правде бити изведени сви извршиоци и налогодавци убистава наших колега- Славка Ћурувије, Милана Пантића, као и да ће бити расветљене околности смрти Даде Вујасиновић. Ово је велики дан за српско новинарство, али једино уколико иза хапшења осумњичених стоји спремност полиције и тужилаштва да се храбро суоче са чињеницама за које сносе одговорност.

УНС и медијска заједница годинама су указивали да су извршиоци убиства Славка Ћурувије људи из апарата Државне безбедности, али ове институције до сада нису биле спремне да реше најтеже злочине из блиске прошлости.

УНС жели да верује да су сада истрага и воља најзначајнијих инситуција власти на страни интереса, не само новинара, већ и грађана Србије да се ови злочини расветле, а одговорни најстрожије казне.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

14.01.

2014.

aaleksandardevetakvrbas@GMail.com [нерегистровани] у 16:38

''PRAVDA DOSTIŽA''

Svih ovih 15.godina,z nalo se ko je bio nalogodavac i ko izvršitelj.Vrhuške na vlasti/Milošević,Mira Marković,DRŽAVNA BEZBEDNOST,Koja je ubila još neke novinare,jer su istinito pisali,mnogo znali šta se radi,pa i:Pantić,Dada Vujasinović,i mnogi drugi novinari.Pravda jeste pobedila,ali malo valjde od toga.Istina i istinito novinarsko izveštavanje,
pa i u ratnim dejstvima,pa bilo to i ''NATO''bomardovanje.Treba vinovnike kazniti na najstrožije kazne zatvora,apelujem na to,da se ne ooprosti nikada,ni na jednog novinara,sa pošptovanjem,Aleksandar M.Dr Devetak/NOVINAR,Strani izveštač/...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси