Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да утврди ко прети екипи РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 12. 2013.

УНС: Полиција да утврди ко прети екипи РТС-а

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да полиција што пре утврди ко је екипу Београдског програма Радио-телевизије Србије ометао у снимању прилога и претио јој. Екипа Београдске хронке у суботу је у улици Војводе Степе у Београду, након пријаве грађана да је ноћу у улици потпуни мрак, снимала прилог о префарбаној јавној расвети. Група од десетак младића је током снимања била недалеко екипе РТС-а, покушавали су да прекину снимање, фотографисали екипу мобилним телефоном, а у једном моменту је и опколили.

 

„У суботу после подне изашли смо на терен како бисмо снимили префарбану јавну расвету и мрак у улици Војводе Степе. На лице места дошло је десетак младића који су добацивали и ометали снимање, фотографисали екипу, а након снимања телефоном су позвали сниматеља и рекли му: 'Немој да се нико од нас види у прилогу, видиш да смо за пола сата нашли твој телефонски број'“, речено је УНС-у у РТС-у.

Радио–телевизија Србије пријавила је претње полицији.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси