Насловна  |  Саопштења  |  УНС тражи полицијску заштиту за уредника „НС репортера“ Милорада Бојовића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 12. 2013.

УНС тражи полицијску заштиту за уредника „НС репортера“ Милорада Бојовића

Удружење новинара Србије забринуто је за сигурност главног уредника новосадског недељника „НС репортер“ Милорада Бојовића којем већ недељу дана стижу СМС претње. УНС је имао увид у претње упућене Бојовићу, а у којима се вређа његова личност и порекло и прети му се ликвидацијом. „Претње упућује непозната особа. Од петка 29. новембра, када сам добио први СМС, до данас, добио сам више од 30 претњи, с различитих бројева телефона“, рекао је Бојовић.

 

Бојовић сматра да претње имају везе са текстовима објављеним у „НС репортеру“.

„У последња три месеца објавили смо серију текстова о намештеним тендерима у војвођанском здравству, као и серију истраживачких прича о фантомским фирмама које су добијале новац из покрајинских фондова, а бавили смо се и грађевинском мафијом. У свом уводнику често критикујем политичаре, како из града, тако и из покрајинске и републичке власти“, каже Бојовић.

УНС тражи да новосадска полиција и тужилаштво утврде и процесуирају оне који прете Милораду Бојовићу и захтева полицијску заштиту Милорада Бојовића док се не пронађу виновници овог кривичног дела.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси