Насловна  |  Саопштења  |  НДНВ, УНС и НУНС протестују због привођења фоторепортера Бете
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 12. 2013.

НДНВ, УНС и НУНС протестују због привођења фоторепортера Бете

Независно друштво новинара Војводине, Удружење новинара Србије и Независно удружење новинара Србије протестују против данашњег привођења и легитимисања фоторепортера новинске агенције Бета Драгана Гојића у Новом Саду. Гојића су, док је фотографисао лабудове у ширем центру Новог Сада, привеле особе које су се представиле као припадници Војно-безбедносне агенције, наредили му да прекине телефонску везу са редакцијом, прегледали снимке на фотоапарату и узели личне податке, наводно због тога што је фотографисао у близини објекта бившег Војног одсека.

 

НДНВ, УНС и НУНС подсећају надлежне у Србији да фотографисање лабудова није никакво дело против безбедности државе, а да нико не сме да спречава слободу јавног информисања, нарочито могућом злоупотребом државних и приватних овлашћења.

Новинарска удружења захтевају одговор од надлежних институција на питање који су закони Републике Србије прекршени фотографисањем лабудова, ко је и по чијем наређењу привео фоторепортера Гојића, као и тумачење војних органа шта се - а шта не - по њиховом мишљењу, сме фотографисати у Србији, и који су критеријуми за то у дигиталној епохи и у ери сателита. 

 

НДНВ, УНС и НУНС

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси