Насловна  |  Саопштења  |  ПО ДС да измири дуговања „Дневник Војводина пресу“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 11. 2013.

ПО ДС да измири дуговања „Дневник Војводина пресу“

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да Покрајински одбор Демократске странке Војводине измири обавезе према „Дневник Војводина пресу“, издавачу листа „Дневник“, за штампање промотивног материјала ове странке за прошлогодишње изборе.

 

Предузеће „Дневник Војводина прес“ штампало је по наруџбини ПО ДС-а 990.200 колорних примерака новина с ликом Бојана Пајтића на насловној страни. Од укупног броја примерака, ПО ДС-а платио је за 190.000 примерака 1.244.310 динара, док је за 800.200 остао дужан „Дневник Војводина пресу“ 5.240.509 динара.

УНС подсећа да је Демократска странака, која има већину у Влади Војводине, а чији је председник Покрајинског одбора Бојан Пајтић, без икаквог оправданог разлога издавачу листа „Дневник“ већ ускратила месечну финансијску подршку од 5 милиона динара за првих шест месеци ове године, a која је предвиђена буџетом Покрајине.

УНС овакве поступке странака, посебно ако су на власти, сматра не само недозвољеном пословном праксом, већ и отвореним притиском на слободу медија.

УНС истиче да је апсолутно неприхватљиво да новинари и медијски радници који живе у веома тешким финансијским приликама својим новцем финансирају изборну пропаганду владајуће странке која са позиција власти непослушним медијима ускраћује и дотације које им припадају одлуком покрајинског парламента.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси