Насловна  |  Саопштења  |  Осуђујемо кампању "Курира" против Оље Бећковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 06. 2009.

Осуђујемо кампању "Курира" против Оље Бећковић


Удружење новинара Србије упозорава да лист "Курир" већ три дана води кампању против Оље Бећковић, једне од најбољих и најугледнијих српских новинарки. Као повод је искоришћен њен малолетни син, ког је полиција приводила и чији је идентитет "Курир" обелоданио противно законским нормама и кодексу новинарске професије.

УНС изражава нарочиту забринутост због чињенице да је српска полиција, уместо да примењује закон и штити дете, помогла "Куриру" да започне вендету против угледне новинарке. Законом заштићена информација процурила је из полиције, и полиција и уредништво "Курира" су тако постали саучесници у кршењу претпоставке невиности једног детета, само зато јер је у питању син познате новинарке.

Оља Бећковић се у свом раду замерила тајкунима који финансирају штампу, и политичарима који би требало да обезбеде да се закони проводе, а деца штите. Оно што се њој дешава доказ је да се у овој држави не цене и не штите новинари, њихова храброст и њихова професионална аутономија.

УНС са посебном забринутошћу констатује да се урушавање професије огледа и у томе што је међу самим новинарима лако наћи оне који ће за туђи рачун да руше углед колега професионалнијих и кредибилнијих од себе.

Уверени смо да покушај атентата на професионални и морални лик Оље Бећковић неће успети, јер наша колегиница већ барем две деценије високо држи барјак професије коју „Курир“ исувише често каља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси