Насловна  |  Саопштења  |  "Футура плус" крши Закон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 06. 2009.

"Футура плус" крши Закон

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује одлуку дистрибутерске куће „Футура плус“ да уместо 54.000 за продају дневно преузима само 2.240 примерака „Вечерњих новости“.

УНС истиче да на овај начин највећи дистрибутер штампе у Србији крши Закон о јавном информисању (чланови 2 и 16) који забрањује „злоупотребу државних или приватних овлашћења, злоупотребу права, утицаја или контроле над средствима за штампање и дистрибуцију јавних гласила“.

Ако се „Футура плус“ одлучила на овај поступак зато што је Компанија “Новости“ пустила меницу ради наплате својих потраживања од овог дистрибутера, која су доспела пре 90 дана, онда се ради о скандалозном виду притиска и одмазде према овом медију.

УНС подсећа да дистрибутери имају огромне дугове према издавачима новина међу којима предњачи „Футура плус“, чији се капитал доводи у везу са Станком Суботићем Цанетом који је на потерници МУП-а Србије.

УНС позива надлежна министарства да хитно реагују и да у складу са чланом 92 Закона о јавном информисању казне за привредни преступ „Футуру плус“ и одговорно лице овог дистрибутера.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси