Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Хитно вратити средства за рад Радио Грачаници
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 10. 2013.

УНС и ДНКиМ: Хитно вратити средства за рад Радио Грачаници

Удружење новинара Србије и Друштво новинара Косова и Метохије протестују због одузимања намештаја Радио Грачаници које су јуче, по налогу Општине Грачаница, спровели радници ове општине која ради по косовском систему. Од јуче, новинари и техничко особље стојећи читају вести, реализују програм, постављају вести на сајт и воде емисије. Одлука да се одузме намештај је директни притисак на слободу медија и јавне речи и показује у каквим условима раде медијски професионалци на Косову и Метохији.

Ради се о грубом непоштовању медија, медијских радника и настојању да се поништи улога Радио Грачанице у јавном животу, уз ниподаштавање дугогодишњих активности овог радија на изградњи објекта на који сада Општина Грачаница полаже право.

УНС и ДНКиМ позивају градоначелника Општине Грачаница Бојана Стојановића да одмах наложи враћање намештаја Радио Грачаници. 

У атмосфери пред изборе на КиМ ово је јасан и бруталан вид притиска на ову медијску кућу. Ако је намештај толико неопходан чиновницима Општине Грачаница могли су се договорити са редакцијом Радија Грачаница како не би био угрожен њихов рад. 

Пошто се најављује усељење у исту зграду дописништва РТК 2 (на српском језику), који ради у саставу косовске телевизије (РТК), сасвим је оправдана сумња да челници општине, који такође раде по косовском систему, желе више простора у медијима за своју афирмацију и покушавају да истисну Радио Грачаницу из њеног простора.

Садашња зграда у којој се налази Радио Грачаница започета је 2001. године као Радио ТВ центар средствима Владе Републике Србије, градња је настављена залагањем и средствима Радио Грачанице, а довршила ју је садашња Општина Грачаница.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси