Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Новинарима у Зајечару омогућити услове за рад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 09. 2013.

УНС: Новинарима у Зајечару омогућити услове за рад

Удружење новинара Србије тражи да градске власти Зајечара без одлагања омогуће новинарима да прате рад Градске скупштине. После локалних избора у Зајечару одржаних крајем јула ове године градске власти су одлучиле да новинари, медији и медијске продукције могу да прате заседање Скупштине града искључиво у посебној просторији удаљеној од скупштинске сале, преко монитора, што онемогућава телевизијским екипама професионално извештавање.

 

Такође, медији се не обавештавају о догађајима у Скупштини града, а новинари видео материјал са седница, снимљен са камера за видео надзор, добијају и са два дана закашњења и то са мејл адресе телевизије „Бест“ коју контролишу градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и председник Скупштине града Саша Мирковић што се може јасно видети из истраживања медијске продукције „Za media“.   

УНС је у више наврата од протокола и надлежних у Скупштини града Зајечара објашњење за овакав однос према медијима, али одговор није добио.

УНС подсећа да по Закону о јавном информисању нико не сме да ограничава слободу јавног информисања и да су органи власти дужни да равноправно третирају све новинаре и омогуће им да несметано раде свој посао у јавном интересу. 

Коментари (4)

Остави коментар
суб

28.09.

2013.

LILIEN [нерегистровани] у 17:55

Re:

Da li si ti iz Zaječara?!
Gde je ovo cenjeno udruženje novinara bilo,kada je Boško Ničić zabranjivao da novinari prate sednice skupštine?! Zašto su tada ćutali kao zaliveni?!

Одговори
суб

28.09.

2013.

Skype88 [нерегистровани] у 17:29

Ma daj!?

Mislim da je svima omoguceno, nego su neki navikli na prethodnu vlast i sada im ne odgovara nesto. Niko im ne brani da izvestavaju i ostalo, mislim da je to sasvim normalno za novinare. Ali oni koji ne gotivve jednu politicku stranu, onda se nesto bune. Trenutno se bude nekadasnji ljudi Boska Nicica.
I pitanje za te "kojima nije omoguceno da rade", ako su novinari, zasto nisu izvestavali o milionskim malverzacijama radi odrzanja RK Zajecar. A sada je Zajecar u debelom minusu!

Одговори
пет

27.09.

2013.

Нове књажевачке новине [нерегистровани] у 22:23

СТОП ШИКАНИРАЊУ!!!

"Нове књажевачке новине", писаном речју и фотографијом, прате дешавања у општини од интереса за све грађане. Лист излази два пута месечно, а новине можете читати и путем интернета, на адреси: http://www.mc.kcbor.net/knjazevacke-novine/

"Књажевачке", не добијају ни динар из општинског буџета предвиђеног за информисање грађана. Та регулатива још увек није упристојена, тако да се паре дају оном гласилу које је "ближе срцу" председнику општине. Објективност је преко потребна, али када постоји шиканирање медија и новинара од стране властодржаца, онда је излишно пратити било које активности власти - локални медиј је, по дефиницији свог постојања, опозиција власти! Тако би требало да буде...

Одговори
чет

26.09.

2013.

gogin [нерегистровани] у 15:50

Konačno

Iako nikad nije kasno, Bogu hvala da je neko reagovao bar na nešto od dtravičnih zloupotteba novih zajecarskih vlasti. Ako se vlascu moze nazvati sacica bezskrupuloznih pljackasa budzeta.
A Vucic citi !!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси