Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Непримерено понашање Драгана Ђиласа према новинару „Политике“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

25. 09. 2013.

УНС: Непримерено понашање Драгана Ђиласа према новинару „Политике“

Удружење новинара Србије протестује због непримереног понашања Драгана Ђиласа према новинару "Политике" Дејану Спаловићу, коме је на тражење одговора о цени за 25 одсто власништва у „Дајрект медији“ продатих бугарском бизнисмену, рекао: „ Зини да ти кажем. Напиши још који коментар о БусПлусу.“ УНС подсећа Ђиласа да је дужност политичара да одговарају на питања новинара, а јавност да ово није први пут да се Ђилас бахато односи према новинарима.

 

То што се бившем градоначелнику Београда не свиђа коментар који је Спаловић објавио, никако не оправдава његово понашање. УНС подсећа да је дужност новинара, прописана Кодексом новинара Србије, да од носиоца јавних функција континуирано траже одговоре на питања од интереса за јавност, чак и када они одбијају да на њих одговоре. Питање по којој је цени продато власништво у агенцији која је била највећи закупац огласног простора у Србији, и на тај начин директно утицала на уређивачку политику српских медија, свакако је од несумњивог интереса за јавност.

Коментари (13)

Остави коментар
пет

27.09.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 12:47

Re: poenteri

Clanovi SNS-a bi mogli, za početak, da pišu komentare na sajtu Pravde. Nakon toga da malo treniraju na sajtu Kurira i na kraju poentiraju na www.politika.rs

Одговори
пет

27.09.

2013.

milutin [нерегистровани] у 12:29

svasta

Svašta! Odvratna reakcija UNS-a u datim okolnostima. Posebno sto je drzavna agencija bila brza od sajta naseg udruzenja. Objavili su saopstenje pre UNS-a. Istina, Pink je objavio pre TANJUG-a :0

Одговори
чет

26.09.

2013.

simic [нерегистровани] у 15:22

spalovic

ko je uopste spalovic ? poslusnik svakog rezima

Одговори
чет

26.09.

2013.

simic [нерегистровани] у 15:16

spalovic

ma, taj spalevic vec vise od 20 godina pise kako vetar duva... hvalio je tog djilasa pre nekoliko godina, misleci da ce ovaj da utice da ga zaposle za stalno u politici, obzirom da je honorarac negde od 1991 - 1992. godine

Одговори
чет

26.09.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 14:47

Re:

Mogao bi prvo da se opismenis

Одговори
чет

26.09.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 14:37

Re:

Pa da. Hajde, hapsi bez dokaza. Onako ofrlje i na rekla-kazala. Zar se nesacamo tih vremena kada je Vucic bio u vlasti sa "velikim Slobom". Ista meta isto rastojanje. To je Djilasova privatna firma, bas kao sto je i svaka druga nepokretna imovina svakog drugog gradjanina Srbije njegovo vlasnistvo. A za porez treba se obratiti poreskoj upravi.

Одговори
чет

26.09.

2013.

maria de [нерегистровани] у 11:24

uns reporting

nije pristojan odgovor, ali se može shvatiti u datim okolnostima. no, kako to da novinare ne iritiraju nepristojni, nevaspitani, vulgarni, nepismeni i gramatički nekorektni odgovori drugih, posebno aktuelnih naprednjačkih perjanica? njima se NE sme prigovoriti, je l' da?

Одговори
сре

25.09.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 22:23

Zabela

Nadam se da ce biti ljubazniji prema onim tetoviranim sefovima spavaone u Zabeli kada ga budu zvali da se igra mame i tate

Одговори
сре

25.09.

2013.

Vanja [нерегистровани] у 21:32

koentar

Ne ponosimm Djilasa , ali bi odgovorio isto

Одговори
сре

25.09.

2013.

kosta [нерегистровани] у 19:26

Gde je granica: javno - privatno?

Bilo bi svakako u skladu sa njegovim javnim istupanjima a i stavovima stranke na čijem je čelu da je cifra o kojoj je reč dostupna javnosti. Kako će se na tu transakciju platiti i porez državi, tim pre nebi imalo razloga da se cifra skriva. Demokratska stranka se javno zalaže za Srbiju kao savremenu evropsku državu u kojoj treba da vladaju evropska pravila. Kada se pravila primene na lični interesa stranačkih prvaka, vidi se čemu služe. Za zamajavanje javnosti.

Одговори
сре

25.09.

2013.

Luka [нерегистровани] у 18:59

Dzek Drvosek na delu

A sta drugo ocekivati od Djitlera.

Одговори
сре

25.09.

2013.

Lala [нерегистровани] у 17:44

Naiva

Pa zar je novinar Dejan Spalovic stvarno mislio da će uopšte dobiti odgovor od Djilasa?!

Одговори
сре

25.09.

2013.

anonymousRale [нерегистровани] у 17:11

Interes

Djilasa ne interesuje interes javnosti, već sopstveni interes.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси