Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Владе Србије и Војводине да хитно помогну РТС-у и РТВ-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 08. 2013.

УНС: Владе Србије и Војводине да хитно помогну РТС-у и РТВ-у

Удружење новинара Србије (УНС) позива Владе Србије и Војводине да без одлагања финансијски помогну јавним сервисима- РТС-у и РТВ-у, који послују у најтежим условима од свог оснивања и да што пре буде донет закон који ће обезбедити финансијску независност јавних сервиса. УНС сматра да у условима беспарице јавни сервиси срљају у тзв. „грчки сценарио“ (гашење јавних сервиса па оснивање нових) што не би било добро решење, па очекује да Влада заједно са менаџментима РТС-а и РТВ-а на време обезбеди социјални програм за вишак запослених.

УНС истиче да су Влада и Министарство културе најодговорнији што касни доношење закона који би осигурао финансирање јавних сервиса.

Истовремено, власт је одговорна што грађани све мање плаћају претплату јер су политичари  јавно обећали да ће се у наредних неколико година РТС и РТВ финансирати из буџета, односно да власт „неће уводити нове намете грађанима“.

УНС апелује на грађане да док не буде усвојен закон који ће регулисати финансирање јавних медијских сервиса, плаћају претплату, јер на тај начин не само да извршавају законску обавезу, већ и улажу новац у опстанак квалитетног информисања, образовања и очувања културне баштине народа.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

26.08.

2013.

милана [нерегистровани] у 17:44

против претплате и буџетског финансирања

Квалитет програма, репризиних реприза репризе, простаклук, недуховност, некултура, отсутство нормалног патриотизма, лицемерно подилажење еу, нато пакту, доводи до закључка да треба укинути претплату, и свести на минимум, наравно финансирање ртс, а ртв треба да буде само локални студио ртс, сувише смо мали за тако мегаломанску квази државотворну телевизију, толико застава, влада, министара, посланика....као гуливеров лилипут....гротескно

Одговори
пет

23.08.

2013.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 19:18

Има једно велико АЛИ.........

Нормално је да се боримо против затварања, али је и нормално да се упитамо, како су трошена средства свих ових година, посебно за време владавине Тијанића. Да ли су огромна средства дата Бајићу и др. Бајићима за петпарачке серије. Ко се све талио, што би рекли модерни бизнисмени. Да ли се баба чешљала док су ТВ куће пропадале. Где су паре од реклама, када се сваки секунд плаћа 23 000 динара, подвлачим секунд. Забрањене су биле рекламе за неке филмове, емисије, али се од реклама живи. Када Утискачица антисрпког утиска звана О. Бећковић води емисију има 12 минута реклама у току двочасовне емисије, пута 60 секунди је 720 секунди пута 23 хиљаде је 16 милиона 46о хљада. Зато утускачица Бећковић има по емисиј 4000 Евра, месечно 16 000 Евра.Господа из Вијводине, са Пјтићем на челу ламентирају и лапрдају. Хоће републику Војводину, статуте, декаларације, што не финанирају ТВ кућу. Има и других проблема о којима не смем да пишем.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси