Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Недопустива комуникација директора ГАК-а са новинарком „Курира“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 08. 2013.

Извор: УНС

УНС: Недопустива комуникација директора ГАК-а са новинарком „Курира“

За Удружење новинара Србије (УНС) неприхватљив је начин комуникације директора клинике ГАК „Народни фронт“ проф. др Душана Станојевића који је јуче уместо одговора на постављено питање вређао новинарку „Курира“ Сању Илић и овај лист.

 

Сања Илић је од директора ГАК-а тражила одговор шта ће бити предузето због смрти бебе у тој установи.

Уместо објашњења уследиле су тешке увреде на рачун новинарке и листа "Курир".

УНС наглашава да је у питању случај од интереса за јавност и да носиоци јавних функција морају поштовати закон и ни на који начин не смеју ограничавати слободу јавног информисања.

Свако, па и директор ГАК-а може бити незадовољан писањем појединих медија, због чега може тражити сатисфакцију од Савета за штампу и суда, али нема право да врђа новинаре и омаловажава медије.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

26.08.

2013.

Сведок [нерегистровани] у 15:28

Добар, само га хвали

Још се сећамо хвалоспевне емисије које је о овом доктору својевремено урадила Тања Петернек-Алексић за њену емисију ТВ лица. Доктор је био душа, топио се од среће, чак је на крају прилога у кадар довео и ћерку, која је, такође, запослена у породилишту као гинеколошкиња-акушерка. На крају је доктор рекао да има само једну жељу да и он, који је породио на десетине хиљада жена, дочека и своје унуче. Како се мења лице "добродушног доктора". Чим се домогао фотеље, а брљотина у колективу му уигрозила позицију, показао је друго лице. Крива му новинарка! Уосталом, одавно је један светитељ рекао "проклет био ко се узда у људе". др Станојевић је несумљиво добар доктор, али му недостаје кућног васшпитања које налаже да као јавна личност треба да комуницира са околином и када га тапшу, али и када му замерају што је његов колега завбрљао па је некоме умрла беба.

Одговори
чет

22.08.

2013.

olivera jankovic kovacevic [нерегистровани] у 10:13

intervjuisati doktora

intervju sa mnogo blazom temom od ove o kojoj se radi u klinici narodni front nije ovoj novinarki posao za rukom,i pored veoma blage njene naravi i ljubaznosti.Tema je bila samo molba da se razjasni dijagnoza za pacijenta kome strucni termini nisu jasni. Naisli smo na vrlo rigidan stav i odbijanje objasnjenja.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси