Насловна  |  Саопштења  |  УНС : Влада Војводине да исплати дуг Дневнику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 07. 2013.

УНС : Влада Војводине да исплати дуг Дневнику

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да Влада Војводине без одлагања изврши обавезе према листу Дневник које за шест месеци ове године износе 30.000.000 динара.


Насупрот одлуци Скупштине Војводине да из буџета Покрајине за ову годину финансијски подржава једини дневни лист који излази на српском језику у Војводини са 5.000.000 динара месечно, Влада није уплатила нити један динар. Чак је, ребалансом буџета за другу половину године, новац за лист Дневник преусмерен у корист фирме Дневник холдинг која по пресуди издавачу Дневника дугује 40.000.000 динара али, пошто је у реструктурирању тај новац није могуће наплатити.


УНС сматра да је овакав поступак Владе Војводине притисак на уредништво овог дневног листа и очекује да се покрајинска администрација на исти начин односи према редакцији Дневника, тим пре што очекује да држава једнако помаже Радио-телевизију Војводине као и Радио-телевизију Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси