Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Недопустиви притисци на новинарку Ержебет Марјанов
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 06. 2013.

УНС: Недопустиви притисци на новинарку Ержебет Марјанов

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због узнемиравања породице новинарке „НС репортера“ Ержебет Марјанов и јавних захтева да се изјасни да ли је Мађарица. Ержебет Марјанов нашла се на удару функционера војвођанских Мађара зато што је у ауторском тексту обављеном у „НС репортеру“ критиковала план да се пријемни испити на државним факултетима у Војводини полажу на језицима страних држава.

Функционер Општине Кањижа позвао је њеног брата који живи у том месту, и питао га: „Шта то твоја сестра пише у новинама?“, док је чланица Националног савета Мађара и бивша уредница Радио Новог Сада, Ержебет Шимон, у свом коментару написала: „Не знам шта је сада она. Раније је била Мађарица.“

УНС истиче да је право сваког појединца и институције да критикују ставове или идеје било кога па и новинара, али нико не сме да користи функцију ради притисака на породицу и задирање у приватност новинара због ставова и мишљења које износе у својим текстовима.

УНС истиче да је Ержебет Марјанов позната и угледна новинарка која је своју каријеру почела у дневнику „Мађар со“ где је била и главна уредница, наставила у „Грађанском листу“ а сада је новинарка недељника „НС репортер“.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

17.06.

2013.

olivera /jankovic /kovacevic [нерегистровани] у 08:10

da nam svima bude bolje srece

trebalo bi da se uvede prijemni ispit na strenim jezicima ,samo pod uslovom da polovina prijemnog ispita sadrzi pitanja na odabranom stranom jeziku a druga polovina na jednom od zvanicnih jezika ujedinjenih nacija

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси