Насловна  |  Саопштења  |  ДНКиМ и УНС: Пронаћи нападаче на Радио “Колашин” из Зубиног Потока
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 04. 2013.

ДНКиМ и УНС: Пронаћи нападаче на Радио “Колашин” из Зубиног Потока

Друштво новинара Косова и Метохије и Удружење новинара Србије најоштрије осуђују оружани напад на Радио „Колашин“ у Зубином Потоку и на породичну кућу Живка Бишевца, који је власник и уредник овог медија. ДНКиМ и УНС захтевају хитну истрагу и откривање починилаца овог напада.

Рано јутрос је из аутоматског оружја нападнута кућа Живка Бишевца у којој је и Радио „Колашин“, оштећена је фасада, црепови , а власник, супруга и син који су се у тренутку напада налазили у кући нису повређени.

ДНКиМ и УНС апелују да КФОР, ЕУЛЕКС и полиција заштите Радио „Колашин“ и пронађу нападаче који угрожавају животе људи и онемогућавају рад једне од ретких радио станица у овом делу Покрајине.

ДНКиМ и УНС подсећају да је ово трећи напад на Радио „Колашин“, да нико од починилаца није пронађен нити осумњичен.

Стварање атмосфере у којој није кажњиво пуцати и бацати бомбе на медијске куће и њихове власнике је недопустиво, води у анархију у којој нико нема право на нормалан живот, информисање или изношење другачијег мишљења.   

Радио „Колашин“ и Радио „М“ су једини медији у овом  делу севера Косова и Метохије који су у најтежим временима, од 1999. године, информисали на српском језику.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси