Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Подршка колегиници Слађани Новосел
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 03. 2013.

УНС: Подршка колегиници Слађани Новосел

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због грубих и неоснованих напада Информативне службе Мешихата Исламске заједнице у Србији на професионални и морални интегритет дописнице листа „Данас“ из Новог Пазара Слађане Новосел.

 Информативна служба Мешихата јуче је медијима послала саопштење у коме се оцењује да у тексту Слађане Новосел „Побуна имама против муфтије Зукорлића“ „стварна намера ауторке и њених помагача јесте позив на побуну“, као и да се „пропалој санџачкој отпорашици учинило да је ово погодан или последњи тренутак за такав покушај“.

УНС истиче да текст Информативне службе, уместо да оповргне чињенице из текста Слађане Новосел, уколико их је могуће оповргнути другим чињеницама, спекулише о побудама и тобожњим задњим намерама ауторке.

 

Саопштење Информативне службе је класични пример блаћења какви подлежу санкцијама и друштвеној осуди у уређеним демократским друштвима и пример осионости и одсуства поштовања норми и начела пристојне јавне комуникације.

УНС подсећа да је Слађана Новосел добро обавештена, посвећена и професионално одговорна новинарка и да ово није први пут да је због своје новинарске истрајности и храбрости изложена притисцима и претњама у Новом Пазару.

УНС позива колеге, новинаре и уреднике да пруже подршку колегиници Новосел.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси