Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Општина Ивањица да омогући акредитовање новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 02. 2013.

УНС: Општина Ивањица да омогући акредитовање новинара

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од општинских власти у Ивањици да омогуће несметан рад и извештавање новинара. Новинарима портала „Глас Западне Србије“ три месеца општинске власти нису одговориле на захтев за акредитацију како би могли да прате рад локалних органа и њихове седнице.

Према речима Гвоздена Николића, директора и уредника „Гласа Западне Србије“ (glaszapadnesrbije.rs), новинари тог портала нису били у прилици да прате седницу општинског Већа, а када су затражили да им се доставе одлуке које су на њој усвојене, нису добили адекватан одговор.

„Са неколико дана закашњења достављено нам је препричано које су одлуке усвојене, званичне одлуке нисмо добили“, каже Гвозден Николић.

УНС тражи од општинских власти да омогуће акредитовање новинара без дискриминације и истовремено подсећа да рад државних органа мора бити јаван и да грађани имају право да буду обавештени о одлукама које су од јавног значаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси