Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Тужилаштво за ВТК да пронађе ко застрашује новинаре РТС-а и онемогућава им рад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 11. 2023.

УНС: Тужилаштво за ВТК да пронађе ко застрашује новинаре РТС-а и онемогућава им рад

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује низ застрашивања и узнемиравања новинара дојавама да је у згради Радио Београда у Хиландарској и згради телевизије у Таковској и Абердаревој улици постављена бомба и тражи да Тужилаштво за високотехнолошки криминал пронађе ко шаље ове дојаве.

Дојава о бомби је стигла и данас после подне, након чега су сви запослени евакуисани из зграде, потврдио је УНС-у генерални директор Радио Београда Милан Недић, који је рекао да учестале дојаве о бомби представљају специјални рат који се води против РТС-а.

„Како мислите да радимо када сваког другог дана добијамо дојаве о бомби? Верујте ми да сам бесан, јер је то што се ради, по мојој процени, чист специјалан рат против РТС-а. Већ трећи пут су запослени евакуисани из зграде Радио Београда. Шта би било ко други радио да је на мом месту? Морам да задржим програм, а да испразним зграду“, рекао је он.

Недић је додао да се дојавама о бомби онемогућава емитовање програма.

„То је и циљ – да РТС прекине програм, да екран на ТВ-у буде таман, а да ми пуштамо 1000 херца уместо програма. То се неће десити“, навео је он.

УНС истиче да ове учестале дојаве о бомбама представљају својеврстан вид онемогућавања рада и тражи да они који шаљу дојаве буду кажњени.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

01.12.

2023.

anonymouszoroklik [нерегистровани] у 14:20

Prete i RTV

I zaposleni u RTV dobijaju gotovo svakodnevne dojave o podmetnuti bombama.Apelujemo na to da se što pre otkriju pošiljaoci .
Normalan rad je nemoguć u takvim uslovima.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси