Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Oпштина Куршумлија да омогући извештавање новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

25. 12. 2012.

УНС: Oпштина Куршумлија да омогући извештавање новинара

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од општинских власти и обезбеђења зграде Oпштине Куршумлија да омогући несметан рад и извештавања новинара. Чланови општинског обезбеђења закључали су јутрос новинаре Бете и Радија Слободне Европе, као и штрајкаче глађу у општинској сали у Куршумлији.

 

Наиме, новинарка Бете Љиља Даниловић и РФЕРЛ Милош Ивановић дошли су у Општину како би разговарали са одборницима Скупштине Куршумлије, који су ноћ су провели закључани у згради Општине Куршумлија, након ступања у штрак глађу.

"Колега и ја смо јутрос око 7 сати ушли у Oпштину Куршумлија као би смо разговарали са штрајкачима који су јуче ступили у штрајк глађу. Радник општинског обезбеђења нам је рекао да ће нас, уколико не изађемо напоље, закључати. Он је након тога узео ланац и катанац и закључао врата општинске сале. У тој сали смо остали око два сата, након чега су нам откључали врата и ми смо изашли напоље", казала је Даниловићева.

УНС позива обезбеђење општинске зграде у Куршумлији на поштовање Закона о јавном информисању који прописује да нико не сме да ограничава слободу јавног информисања.           

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси