Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Министарство информисања и телекомуникација угрожава производњу медијских садржаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

25. 07. 2023.

УНС: Министарство информисања и телекомуникација угрожава производњу медијских садржаја

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због тога што Министарство информисања и телекомуникација (МИТ) ни две недеље након истека рока није објавило решења о расподели средстава на медијским конкурсима и упозорава да је тиме угрожен рад медија, односно производња медијских садржаја.

УНС још једном позива МИТ да без одлагања објави резултате и престане да крши Правилник о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

Подсетимо, по овом Правилнику, рок за доношење решења је 90 дана од дана закључења конкурса, а то је био 11. јул 2023. године.

Одлагањем исплате и задржавањем 310 милиона динара, колико је ове године укупно опредељено за девет расписаних конкурса, директно се угрожава рад медија који на тај новац имају право и од којег у већини зависи производња медијских садржаја.  

По подацима које је УНС прикупио из комисија, за пројекте на конкурсе МИТ ове године пријавило се више од 1200 издавача медија, а више од 400 пројеката комисије су предложиле за суфинансирање. 

УНС подсећа да је Министарство претходних година било пример добре праксе када је реч о спровођењу медијских конкурса и са жаљењем истиче да је та пракса сада прекинута.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси