Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Министарство информисања и телекомуникација да објави резултате медијских конкурса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 07. 2023.

УНС: Министарство информисања и телекомуникација да објави резултате медијских конкурса

Удружење новинара Србије (УНС) позива Министарство информисања и телекомуникација (МИТ) да најзад објави резултате девет конкурса за суфинаснирање медијских пројеката из области јавног информисања. МИТ ни девет дана по истеку рока није објавио резултате расписаних конкурса.

УНС истиче да је рок за доношење Одлуке о расподели средстава, по Правилнику о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, 90 дана од дана закључења конкурса, а то је био 11. јул 2023. године.

На питање УНС-а када ће објавити резултате, с обзиром на то да је рок истекао, Министарство није одговорило.

УНС подсећа да се медијски конкурси расписују за пројекте, односно извештавање и активности у текућој години. С обзиром на то да још увек нису објављена ни решења о расподели средстава, а да након тога следе и ревидирања буџета и потписивање уговора, не може се очекивати да медији чији су пројекти прихваћени, са њиховом реализацијом почну пре августа или септембра.

УНС истиче да се непотребним одуговлачењем доношења Решења о расподели улази у последњи квартал године и тиме обесмишљава идеја пројектног суфинансирања медија.

УНС подсећа да се при писању медијских закона и Правилника из области пројектног суфинансирања, као и Медијске стратегије, залагао да се пропише обавеза расписивања медијских конкурса почетком године, како би медији на време добили новац и имали читаву годину за споровођење пројеката.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси