Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: КФОР и ЕУЛЕКС хитно да заштите новинаре на северу Косова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 06. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и ДНКиМ: КФОР и ЕУЛЕКС хитно да заштите новинаре на северу Косова

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) осуђује физичке нападе на северу Косова на екипе медија на албанском језику које су пратиле данашње догађаје и позива Кфор и Еулекс да хитно и без одлагања заштите новинаре и медијске раднике независно од националне припадности.

Удружење новинара Косова (УНК) саопштило је да су медијске екипе из Приштине биле мета напада, док су обављале свој посао у Лепосавићу.

У изјави за УНК, новинарка РТК Венера Џоџај је истакла да су демонстранти каменицама гађали медијске екипе ТВ1, РТВ Дукађини, РТК, Клан Косова и КТВ. Према њеним речима, демонстранти су их гађали камењем.

„Бацали су камење на нас, а неке колеге су пале док су бежале. Наш сниматељ Бард Бектеши је гурнут, оборен, а затим и физички нападнут и нанесене су му повреде по глави и телу“, рекла је Џоџај за УНК.

Из овог Удружења је синоћ саопштено да је оштећен аутомобил екипе РТК у Звечану. У возилу није било никог.

Раније данас, уредница портала КоССев Татјана Лазаревић, казала је да ће претње које је добила због извештавања о ситуацији на северу пријавити Одељењу за високотехнолошки криминал у Београду.

УНС и ДНКиМ са забринутошћу констатују да не престају вербални и физички напади на новинаре и медијски раднике од почетка кризе на Северу Косова и Метохије.

УНС и ДНКиМ поново захтевају да се новинарима и медијским радницима пружи заштита и да им се омогући безбедан и несметан рад.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси