Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиво узнемиравање новинара убацивањем летака испред редакција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 05. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Неприхватљиво узнемиравање новинара убацивањем летака испред редакција

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због убацивања летака са ликом Алије Изетбеговића, Фрања Туђмана, опозиционих лидера и логом Данаса, Н1 и Нове С у зграду редакције дневног листа Данас.

Испред редакције „Данаса“ убачено је више од 20 летака на којима су поред лика Алије Изетбеговића, Фрања Туђмана, лидера опозиције, одштампани лого овог дневног листа, као  и ознаке телевизија Н1 и Нова С.  Леци су потписани са „Конзервативни покрет Наши“.

Ово није први пут да су леци са потписом ове организације убачени у улаз зграде дневног листа Данас. Леци са фотографијом председника Украјине Володимира Зеленског и натписом „НАТО терориста“ пронађени су пре четири месеца у дворишту телевизије Н1 и улазу у редакцију Данаса.

УНС подсећа да је новембра прошле године на службену имејл адресу главног и одговорног уредника Данаса Драгољуба Петровића, стигла порука у којој се новинарима, уредницима и колумнистима Данаса прети „салвама метака“ .

УНС истиче да оваква обележавања новинара и њихових редакција представљају узнемиравање и да морају престати.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

11.05.

2023.

predrag [нерегистровани] у 07:56

I šta ćemo sad?

Koliko puta je potrebno da se preti novinarima, da se etiketiraju, da proživljavaju najgoru torturu u poslednjih stotinu godina i da niko to ne shvati ozbiljno. Zanemarljive su kazne za počinioce, jer se zna ko ih šalje.
To su isti oni koji opoziciju nazivaju izdajnicima, koji na sednicama supštine omalovažavaju, vredjaju, prozivaju bez ikakovg osnova, a sve to zbog toga da bi porili svoje afere i lopovluke. Hajde jednom budimo novinari, a pre svega ljudi, pa izadjimo svi da zaštitimo kolege, profesionalce i da se ne završi sve samo na saopštenju i zabrinutosti.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси