Насловна  |  Саопштења  |  УНС подржава нишке новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 12. 2012.

УНС подржава нишке новинаре

Удружење новинара Србије тражи да службе у кабинету градоначелника Ниша одустану од захтева за хитну акредатицују новинара. Колеге из Ниша протестују због обавештења које је стигло од шефа кабинета градоначелника Ниша у којем стоји да је неопходно „хитно“ доставити податке за израду новинарских легитимација, као и то да је могуће акредитовати највише две новинарске екипе „по редакцији или дописништву“.

УНС не види разлог за хитне промене у праву и начину новинара да прате догађаје у Градској кући у Нишу и позива градске власти да, уколико планирају да уводе новине и мењају начин рада управе Града, направе правилник и то ураде у сарадњи са нишким новинарима и медијским радницима.

Удружење новинара Србије подржава и захтев колега из Ниша да се омогући акредитовање већег броја новинара и новинарских екипа за праћење активности у „Градској кући“ у Нишу.

УНС подсећа да је данас све више слободних новинара, којима би се, уколико се примени нови систем акредитовања, одузела могућност да несметано извештавају са догађаја.

УНС истиче да и Скупштина Града Београда нема систем обавезних акредитација, осим за изузетне догађаје, али да ни тада не ограничава број пријављених новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси