Насловна  |  Саопштења  |  Осуђујемо изјаву Чедомира Јовановића на рачун Преса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 03. 2009.

Осуђујемо изјаву Чедомира Јовановића на рачун Преса


Удружење новинара Србије (УНС) протестује због изјаве председника ЛДП-а Чедомира Јовановића да је дневни лист "Прес" "гласило убица Зорана Ђинђића и антихашког лобија".

На јучерашњем суђењу по једној од 55 тужби коју је Јовановић поднео против новинара и уредника "Преса" лидер ЛДП-а је редакцију ових новина оптужио и да ради по налогу службе државне безбедности.

УНС истиче да су овакве изјаве, изнете без конкретних доказа, уз бројне тужбе, заправо притисак на слободу медија и могу да угрозе безбедност новинара.

УНС сматра да олако изречене тешке оптужбе политичара на рачун медија не би смеле да остану без јавне осуде свих којима је стало до слободе информисања. Дужност медија је да грађане обавештавају о догађајима и постављају питања од јавног значаја, допадала се она политичарима или не.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси