Насловна  |  Саопштења  |  Осуђујемо изјаву Чедомира Јовановића на рачун Преса

18. 03. 2009.

Осуђујемо изјаву Чедомира Јовановића на рачун Преса

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због изјаве председника ЛДП-а Чедомира Јовановића да је дневни лист "Прес" "гласило убица Зорана Ђинђића и антихашког лобија".

На јучерашњем суђењу по једној од 55 тужби коју је Јовановић поднео против новинара и уредника "Преса" лидер ЛДП-а је редакцију ових новина оптужио и да ради по налогу службе државне безбедности.

УНС истиче да су овакве изјаве, изнете без конкретних доказа, уз бројне тужбе, заправо притисак на слободу медија и могу да угрозе безбедност новинара.

УНС сматра да олако изречене тешке оптужбе политичара на рачун медија не би смеле да остану без јавне осуде свих којима је стало до слободе информисања. Дужност медија је да грађане обавештавају о догађајима и постављају питања од јавног значаја, допадала се она политичарима или не.