Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиво ометање новинара Милана Никића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

03. 03. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Неприхватљиво ометање новинара Милана Никића

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због ометања рада новинара Н1 телевизије Милана Никића од стране полицијског службеника и НН лица током снимања протеста радника ангажованих у крагујевачком Водоводу са којима је раскинут уговор о повременим пословима.

Новинар Никић рекао је за УНС да је дошао јутрос испред Водовода у Крагујевцу да сними раднике ангажоване преко агенције Факс, са којима су раскинути уговори о ангажовању.

Никић каже да му је најпре пришао полицијски службеник коме је на униформи писало „Пантић“ и рекао му да се не пење на багер који се ту налазио и не снима са њега. Никић је одговорио да су ту већ присутни радници обезбеђења Водовода који брину о безбедности присутних. Полицајац се потом удаљио и ушао у полицијски аутомобил паркиран у близини.

„Око 10.10 пришао ми је непознат крупнији човек, стар око 50 година и наредбодавним тоном рекао: ’Никићу, хајде да причамо’, позивајући ме да дођем иза багера где у том тренутку није било никога. Питао сам га: ’Ко сте ви?’. Он није хтео да се представи , а када сам укључио камеру и почео да снимама, одбио је да говори“, каже Никић за УНС. Та особа је потом ушла у просторије Водовода.

Милан Никић позвао је контакт тачку за безбедност новинара и поднео кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

УНС подсећа да нико не сме да омета новинаре у њиховом раду, да онемогућава да присуствују и снимају са јавних скупова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси