Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Недопустива дискриминација новинара „Инсајдера“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 10. 2012.

УНС: Недопустива дискриминација новинара „Инсајдера“

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због спречавања екипе емисије "Инсајдер" телевизије Б92 да присуствује данашњој заједничкој седници четири општине са севера Косова у Лепосавићу.

Пре почетка седнице група од десетак момака који су се представили као обезбеђење Дома културе зауставила је новинаре „Инсајдера“ на улазу у салу уз образложење да имају наређење да их не пусте. УНС-у су новинари „Инсајдера“ рекли да им је објашњено да су представници општина тражили „забрану улаза новинара са Б92 како не би дошло до инцидената“. Данашња седница је иначе била отворена за јавност.

Представници осталих медија нису имали проблема да уђу на седницу, на којој су учествовали одборници општина Звечан, Косовска Митровица, Лепосавић и Зубин Поток.

УНС сматра да је овим чином грубо прекршен Закон о јавном информисању посебно члан 10 који обавезује “државне органе и организације, органе територијалне аутономије и локалне самоуправе, јавне службе и јавна предузећа, као и посланике и одборнике да информације о своме раду учине доступним за јавност и то под једнаким условима за све новинаре и сва јавна гласила”.

УНС тражи од представника власти на северу Косова да поштују Закон о јавном информисању по ком нико не сме, ни на посредан начин, да ограничава слободу јавног информисања, нарочито злоупотребом државних овлашћења, и тражи да колегама из Б92 буде омогућен приступ на седницама које општине организују.

 

Коментари (1)

Остави коментар
нед

21.10.

2012.

Пилип Бакљина II [нерегистровани] у 01:48

Ал' смо "дискриминирани" !?

Поштују ли "новинари" Б92 Закон о јавном информисању!?
Нешто нисам приметио!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси